koncert

Sajnos...

...némi technikai probléma adódott, emiatt az új weblap nem elérhető egy rövid ideig. Addig ez a régi üzemel, ami viszont nem jelenti azt, hogy az élet megállt volna felénk 2012 júniusában. Már dolgozunk a helyreállításon, látogass vissza később is!

Itt láthatsz minket legközelebb:

2012. június 16.
(szombat), 22h,
Néprajzi Múzeum
1055 Budapest
Kossuth Lajos tér 12.

Ez az éjszaka valóban más, mint a többi, mert mi is ott leszünk!


Itt láthattál minket »


Szól a Rádió

Február 28-án, este 20:05, Lánchíd Rádió, Lokátor Nemzetközi dalfogó Bizse Ferenccel és ez alkalommal a Lighthouse zenekarral. Fogható: Bp. FM 100.3, Balatonfüred FM 92.6, Keszthely FM 93.4, Győr FM 88.1, Székesfehérvár FM 106.6, Zalaegerszeg FM 88.3, illetve online: http://mno.hu/lanchidradio/

Akik lemaradnak, szeretnek korán kelni, vagy szívesebben hallgatják a Civil Rádiót: holnap (február 29, szerda) reggel, 7:30, Hajnali Koffein Tóth Mónikával. A Civil Rádió fogható FM98-as frekvencián, vagy online http://civilradio.hu/index.php

2012/02/28

Szüret

Egy lemezbemutató koncert olyan egy zenekarnak, mint a szőlősgazdának a szüret: egész évi munkájának gyümölcsét gyűjti egybe. A mi lemezünk - amely sorrendben a harmadik - sok ember másfél évnyi munkájának eredménye. (Sőt, mivel a dalokat a koncertek alatt is gyúrtuk, alakítottuk, míg a megfelelő formát megtaláltuk, így ez a munka voltaképpen még hosszabb időre tehető.) 10 dal gyűlt össze, van köztük magyar, kelta és bolgár népdal, régi himnusz és saját szerzemény is.

Csodálatos alkotótársakra találtunk szólistáinkban, akik tehetségükkel és tudásukkal különlegesen gazdaggá tették ezt a zenei anyagot: a megszokott, öttagú csapat mellett Lantos Zoltán (hegedű, indiai hegedű, elektronikus effektek), Grencsó István (duduk, szaxofonok), Bakai Márton (hegedű) és még sokan vállaltak nem kis szerepet a dalok megszólaltatásában.

Persze a zene nem holt anyag. A lemez csupán egy állapotot rögzít. Egy koncert viszont megismételhetetlen élmény - számunkra is. Ezért hívunk, ünnepelj velünk március 2-án este a Fészek Művészklubban. Mi nagyon készülünk, hogy örömünket megoszthassuk, és hogy sokféle felejthetetlenül szép élménnyel gazdagítsunk benneteket. Reméljük, ti is!

HAJNALI MEZŐKÖN
lemezbemutató koncert és "on line" fotókiállítás

2012. március 2. (péntek), 19h
Fészek Művészklub, Díszterem
(Budapest, VII. kerület, Kertész u. 36.)

Vendégek:
Lantos Zoltán (hegedű), Grencsó István (duduk, szaxofon), Bakai Márton (hegedű) és még sokan mások...

A lemez anyagán kívül tervezett műsor:

 • Gábor Béla: FÉNYFAKTÚRÁK - fényképek lyukkamerával
 • Grencsó-Mády duó: HANGSÁV NÉMAFILMRE - Kelemen Gábor csángóföldi képsorozatához
 • Gulyás-Lantos-Bakai-Juhász-G.D.S.: HÉTRE LÉPTEM - improvizációk Gulyás Péter János témájára

A vendégeket meleg barátsággal, a szünetben pedig forró itallal várjuk. Jegyek a helyszínen 1500 Ft-os áron válthatók.

2012/02/26

Visszaszámlálás

Az új, harmadik Lighthouse lemez utolsó keverési munkálatai zajlanak, s már csak borító kell hozzá, hogy nemsokára kézbe vehessük az elmúlt évek daltermését korong alakban is. Ráadásul ebben olyan kiváló szólisták voltak segítségünkre, mint Lantos Zoltán (hegedű), Grencsó István (duduk, szaxofon) és Bakai Márton (hegedű). Karácsonyi ajándéknak sem utolsó! :)

2011/11/11

Etnoklub-mix

Készült egy rövid válogatás az áprilisban a Duna Televízió Etnoklub című műsorának velünk készült részéből. A közel egyórás anyag néhány érdekes mozzanata nem egész 8 percbe sűrítve.

2011/08/31

Völgy 2011

Nem volt különösebben kegyes az időjárás az idei völgylakókkal. Hűvös levegő, zuhogó eső, sártenger várt minket is Kapolcson, július 28-án. Még jó, hogy nem szabadtéri koncertre készültünk, és az idő így kivételesen nekünk kedvezett: a kis evangélikus templom a falu központjában zsúfolásig megtelt emberekkel, hála azoknak, akik az esővel nem törődve az arra járókat kedvesen beinvitálták.

A hétvége eztán többféle időből is ízelítőt adott, és az ilyenkor már hagyományos balatoni strandolás is elmaradt, de végeredményben nem panaszkodhatunk. Négy nap, öt jó hangulatú koncert, sok kedves arc, új és régi ismerős a végeredmény. 29-én este Taljándörögdön majdnem üres templommal, ráadásul (elég hangos) konkurenciánk is volt, de a koncert végére itt is megtelt a templom. A koncert után pedig hivatalosak voltunk a Közös Hullámhossz rádiónak a parókia egyik melléképületéből rögtönzött stúdiójába egy majd' egyórás beszélgetésre Pick Róbert műsorvezetővel. Mint megtudtuk, a völgylakók gyakran ébrednek Lighthouse zenére, mert a szerkesztők nagyon szeretik a 2008-ban megjelent First Light című lemezünket.

A harmadik, immár hagyományosnak mondható koncertünk Nagyvázsonyba szólított minket, de előtte még részt vettünk Balatonudvariban egy kiállításmegnyitón. A vázsonyi koncert szervezése azonban nem ment zökkenőmentesen, mert aznap derült ki, a Dumaszínház előadása aznap sokáig elnyúlik, mi pedig csak aztán kezdhetjük a koncertet. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy az előadásról szállingózó nézők közül sokakat a templomba csábított a Kálmán ötlete nyomán a templomlépcsőn gyújtott gyertyák fénye, akik nem bánták meg, hogy bejöttek, és végighallgatták a későn kezdődött, de jó hangulatú koncertet.

Negyednapra a csapat kissé szokatlan módon trióra fogyott (ének, gitár, basszusgitár felállásban), mikoris a Balatonakaliban rendezett halászléfőző versenyen zenéltünk. Bár a közönség többnyire nem ilyen jellegű műsorra volt felkészülve, sokan hallgattak minket érdeklődve a csöpögni kezdő, majd mégis elálló esőben. De így is volt olyan régi ismerős, aki a közeli üdülőkből a zenét felismerve szaladt le a vízpartra, hogy újra hallhasson minket. És ráadásul még a finom halászleveket is kóstolhattunk...

2011/08/17

A csángók földjén

Csodálatos szűk egy hetet tölthettünk székely, gyimesi, és moldvai csángó testvéreinknél, ahová ihletet gyűjteni mentünk. A remélt ihletet megkaptuk, méghozzá olyan bőséggel, melyet jó ideig tart majd feldolgoznunk. Rengeteg SD kártyát telefényképeztünk, a valós élményt nehéz visszaadni. A szeretetet, mellyel mindenütt fogadtak minket, csak nehezen lehet szavakba önteni. Mint ahogy azt is, milyen élmény egy csapat csángó asszony és gyermek énekét belülről figyelve az éneklésbe belevonódni, vagy hogy milyen érzés úgy koncertezni, hogy a falu apraja-nagyja (de legalábbis annak jó része) eljön minket meghallgatni, beleértve a hazatérő kecske- és tehéncsordát is. ;)

Részletesebb beszámoló is lesz később, addig is két adag gyönyörű fotó Gábortól itt megnézhető: http://indafoto.hu/kage/korispatak_erdely/slideshow
http://indafoto.hu/kage/gyimeskozeplok_sotetpatak_erde/slideshow

2011/06/25

Az élő múzeum

Nem, még egyelőre nem Madame Tussaud világhírességeknek fenntartott panoptikumában, hanem – egy koncert erejéig – a Nyíregyháza melletti Sóstói Múzeumfalu csodaszép kis református templomában lettünk "kiállítva". A koncertre pedig motorosrendőrös felvezetéssel érkeztünk, mint az igazi sztárok, mivel a húsvéthétfői jó időt kihasználva igencsak sokan igyekeztek Sóstófürdő felé aznap délelőtt. De így, rendőri segédlettel, még időben érkeztünk, hogy be is tudjunk szerelni a szokatlan időpontban kezdődő koncert előtt. Öltözőül pedig a templommal szomszédos parókiaépület korhűen berendezett szobái szolgáltak, és hát (valljuk be) nem mindennapi élmény az embernek ilyen helyen készülődni.

A kis templom padsorai zsúfolásig megteltek, sokan az ajtón kívülről kukucskáltak befelé, hogy húsvétra hangolt műsorunkból, melynek szólistája Lantos Zoltán volt, valamennyit elcsípjenek. A lelkes közönség egy-két bátrabb ifjú tagja még a közös örömzenélésbe is bekapcsolódott.

A koncert után alkalmunk volt kicsit alaposabban is körülnézni a tavaszi virágdíszben pompázó, gyönyörű múzeumfaluban, rengeteg kedves emberrel találkoztunk, és még finom buktával is megkínáltak minket, melyhez foghatót nem mostanában ettünk. Sok órás utazás és másfél órás autópályai araszolás végén borús Budapest várt minket, a napfényes időutazás szép emlékét azonban még ez sem tudta igazán elrontani.

2011/05/06

Minden kedves barátunknak áldott húsvétot kívánunk!


ETNOKLUB

Etnoklub logo

Kevés olyan műsorvezetővel találkoztunk, aki nem csak papírból, hanem élőben is felkészül belőlünk, mielőtt műsort készít velünk. Katona Erika ilyen, és azt hiszem, maximális elismeréssel beszélhetünk a többi kedves emberről is, akikkel a Duna TV-nél találkoztunk a hosszú, éjszakába nyúló felvételen, s akik mind azon szorgoskodtak, hogy szépek és jók legyünk a műsorban. Nagyon hálásak vagyunk a lehetőségért! Akik esetleg lemaradtak a műsorról, melyben Kedl László remek szaxofonjátéka gazdagította zenénket, visszanézhetik az adást az Interneten, a Duna Televízió videótárából.

2011/04/22

Péntek este a Szivárványpalotában

bejárat kivilágítva

Kaposvár nincs közel, az idő sem volt éppen nagyon derűs, mégis sokan eljöttek ebbe a gyönyörűen felújított épületbe, hogy meghallgassanak minket. Bizonyára nem bánták meg, mert - azt hiszem - mindnyájan sokat merítettünk a zene gyógyító erejéből, a hallgatás és megosztás közös öröméből ezen a péntek estén. A nap hőse kétségkívül a betegen is kiváló vendégszólistánk, Lantos Zoltán volt, aki ismét elvarázsolt minket különleges és virtuóz hegedűjátékával.

2011/04/22

Benne voltunk az újságban

A Fixpont, az egyik solymári helyi újság 2011. januári (és egyben utolsó) száma kulturális rovatában közölt egy cikket rólunk. A cikk hamarosan a Média rovatban is olvasható lesz. Addig is egy rövid összefoglaló itt: http://varkapu.info/mediaszemle/20110113/megjelent-legujabb-fixpont-az-utolso-egyben

2011/03/19

Rólunk írták

A véka alá rejtett gyertya

A Lighthouse Music együttes koncertje a Kelenföldi Evangéliumi Gyülekezet klub kávézójában

Komoly arccal, kimért mozdulatokkal kavargatja a teáját, mint a pszichiáter, mielőtt átható tekintetét páciensére vetné, mondván: folytassa, kérem… Tejfölszőke hajával háborúban megőszült frontharcosnak is tűnhetne, aki a csészében csillámló folyadékba mered régmúlt emlékeket idézve, ha nem lenne alig több, mint három éves… Az Arc Nélküli Hívő a Montázs Art Caféban járt, és meg sem próbált észrevétlenül besurranni.

Már csak azért sem, mert hitre eszmélésem kezdetén a Timóteus Társaság alapította gyülekezet tagja voltam jópár évig, az akkoriak közül sokan még most is oda járnak. De egyetlen ismerős arcot sem láttam egész este, így aztán mégiscsak sikerült megbújnom az ütött-kopott karfás fotelok, megfakult szövetű székek, viharvert padok és dicsőbb időt is megélt asztalok között. A bejáratnál az asszonyok hangos amerikai angolsággal beszélgetnek egymás közt, minket azonban már alig érezhető akcentussal magyarul üdvözölnek. A pulton mindenféle ropogtatnivaló, egyszerű falat, tea, kávé és adományos doboz. Szabadon lehet fogyasztani, a vendégek nem feltétlenül fizető vendégek, persze adományt elfogadnak. Már attól, aki idetalál, mert én ugyan jártam már itt néhányszor, de a kelenföldi városközpont labirintusában ezúttal sem boldogultam elsőre…

Az est szóvivőjeként is tevékenykedő fiatal lány gyakorlottan kanyarog a bútorok közt, néhány kedves szóval fogadja az újonnan érkezőket, akik egyébként láthatóan ismerik egymást, rutinos állófogadás-résztvevőként vegyülnek el a csapatostul álldogálva eszmét cserélők közt. A hangulat barátságosnak tűnik, ám a „helyiek” közül egyetlen beszélgetőpartnerem az obsitos katona tekintetű fiúcska: „Bensze” (akit magamban mindig Réz Jeromosnak szólítok…). Később aztán odajön a nővére is, de nem sokáig marad nyugton, elszökdécsel valamerre. Édesanyjuk szótlanul foglal mellettünk helyet (lehet, hogy a helyükre ültünk?...), de ha meg is indult volna a beszélgetés, most félbeszakadna, mert a Lighthouse Music eddig a vendégek közt őgyelgő zenészei már a színpadon állnak, és bár a szóvivő üdvözlő mondataira sem halkul el az általános zsivaj, az ilyenkor kötelező tíz perc hangolásnak nevezett nyüszörgés nélkül megszólalnak, együtt és kristálytisztán.

Az ír és magyar, sőt olykor egymásba fonódó népzenei hangzásvilág önmagában is varázslatos, de olyan bársonyos, mégis csengő hangú és ilyen tudású énekesnő, mint a Lighthouse-é, eddig azt hittem, csak a legádázabb zenekritikusok álmaiban létezik. Mindez különleges hangszerekkel fűszerezve: udu, gatodrum, cajonga, rigg, nem beszélve arról a hatalmas afrikai djembe-ről, ami meg sem szólalt, csak állványul szolgált a számtalan kütyü és bigyó számára, amit a háttérben az effektmágus kolléga mindig előhúzott valahonnan a semmiből; hol angolul, hol magyarul, hol gael nyelven, gazdag és elképesztően szellemes hangszereléssel. A zenekar tagjainak arcán mégis csalódás suhan át: az érdektelenek, a mást várók, a csak benézők illetve a kisgyerekekkel idelátogatók angolosan távoznak. De attól a pillanattól kezdve minden egyes dal végén vastaps a jutalom. Igen. A név kötelez.

2011/03/19

Csönd van

Igen, de csak látszólag. Mert a stúdióban koránt sincs csönd. Gitározunk, énekelünk, dobolunk, basszusgitározunk, csörgünk-zörgünk, hegedülünk, furulyázunk, takkjelre vagy anélkül, újra és újra próbálva, amíg minden olyan nem lesz mint szeretnénk. Aztán jönnek a hosszú-hosszú és figyelmes hallgatások, keverések, újrahallgatások, keverések, maszterelés. A végeredmény pedig – reméljük nem is beláthatatlan időn belül – egy CD-nyi hanganyag lesz, korongon, szép borítóval, szívmelengető dalokkal, tőlünk Nektek.

2011/02/03

Év végén

Minden kedves Barátunknak áldott, örömökben gazdag új esztendőt kívánunk!

2010/12/30

Gyulán jártunkMéghozzá nem is akárhogy: Grencsó Istvánnal és Lantos Zoltánnal kiegészülve. A koncertmeghívást még a tavasszal, Pécsett megrendezett Fringe fesztivál szakmai díjával együtt nyertük, melynek a Gyulai Várszínház is támogatója volt. És bármilyen messze is van Gyula Budapesttől, a szívünk nincs is annyira messze egymástól: a közönséggel együtt mi is egy fantasztikus koncert élményével lettünk gazdagabbak.

A koncertekről beszámolt a helyi sajtó is.

2010/12/30

Évadzáró lélekmelengetés a Fészek Művészklubban

Mindenkit szeretettel hívunk összművészeti rendezvényünkre a Fészek Művészklub Dísztermébe, december 17-én. Az elmúlt, igazán izgalmas évünket lezáró koncertműsor alaphangulatát a közelgő karácsony adja meg: a már megjelent és a készülő új lemez dalain kívül a kelta és a magyar néphagyomány legszebb adventi-karácsonyi dalai közül is elhangzik egy csokorra való. A koncert azonban neves vendégművészünk miatt is különlegesnek ígérkezik: ezen az estén Lantos Zoltán hegedűművész kapcsolódik be a lélekmelengető zenélésbe.

Lantos Zoltán hegedűvirtuóz világviszonylatban is unikumnak számít. A Zeneakadémia klasszikus szakának elvégzése és 9 évnyi indiai zenei tanulmány után olyan zenei világot alakított ki, melybe saját zenei gyökereit a keleti zene és a kortárs európai jazz területén szerzett tapasztalataival vetette össze. Lantos Zoltán egy öthúros hegedűn és egy különleges, a számára készült 5+16 rezonáns-húros hegedűn (tarangini) játszik.

Mindenkit szeretettel várunk!

Hely:
Fészek Művészklub, Díszterem
Budapest, VII. kerület, Kertész u. 36.
Belépés: Klubtagoknak érvényes tagsági igazolvánnyal. Vendégeknek aznapi tagjegy a helyszínen váltható (1400 Ft).

Íme a program:

19h – Kelemen Gábor: Izraeli Anzix
Évekig eltűnt, raktárban hevert, most előkerült Kelemen Gábor fotográfus 1996-os izraeli fotóriportja. Csak egy napig látható!
19:20 – Mészáros Gábor: XXM
Kísérleti indusztriál zenei diaporáma. A Párizsban egy hónapig turnézó előadás magyarországi bemutatója. Bővebb információ: http://fotoemge.webnode.com
20h – Lighthouse koncert Lantos Zoltán hegedűművésszel
A zenekar évadzáró koncertje lélekmelengető dalokat ígér mind a készülő új, mind a régi lemezekről, és egy karácsonyi csokorral is készülünk.
2010/12/08

Karácsonyi koncert neves vendégzenészekkel Gyulán

Egyedülálló koncertet hallhatnak-láthatnak mindazok, akik eljönnek a Gyulai Várszínház Kamaratermébe december 16-án, csütörtök este. A közelgő karácsony jegyében karácsonyi dalokkal, régi és új dalokkal egyaránt készülünk, de az igazi különlegesség minden bizonnyal a két szólista, Lantos Zoltán (hegedű) és Grencsó István (szaxofon, duduk) játéka lesz.

2010. december 16. (csütörtök), 19h,
Gyulai Várszínház, Kamaraterem
Gyula, Kossuth u. 13.

2010/12/08

Nyertünk!

Megnyertük a NomádÉtel.hu világzenei dalversenyét. A Szól a kakas című népdalfeldolgozásunkkal indultunk, mely a 2008-2009-ben megjelent First Light/Hajnalhasadás című lemezünk egyik leghosszabb dala. Ezúton is köszönjük, hogy a Facebookon az induláshoz szükséges 100 like (kedvelem) kattintással hozzájárultatok ahhoz, hogy a dalunk a zsűri elé kerüljön meghallgatásra, így ti is részeseivé váltatok a sikerünknek.

A díjátadás december 4-én, szombaton, 20 órakor lesz a Fonóban. A 3 díjazott koncertje utána kezdődik, a Lighthouse kb. 23:30-kor kezd, utolsónak. Utána táncház és Nomádétel hajnalig. A belépés ingyenes. A Lighthouse előtt a Rackajam koncertje lesz Ferenczi György vezetésével, érdemes lesz fennmaradni. A Lighthouse most először 2 hegedűssel lép színpadra és ha Gyuri is beszáll hegedülni, akkor fergeteges örömzenélés várható.

2010/12/03

Hogyan lettünk "underground" zenekar?

Hát az úgy volt...
...hogy október elsején ünnepeltük a Zene Világnapját, melynek idén mi is nagykövetei voltunk. Tehát mi is felemeltük a hangszerünk, és muzsikáltunk a járókelőknek – jelen esetben a Nyugati téri aluljáróban. A furcsa helyszín ellenére élvezetes koncert volt, profi hangosítással, nagyon lelkes közönséggel, akiknek valahogy sehogy sem akaródzott továbbmenni aznap este.

A nézőközönség soraiból pedig ilyen volt:

Hát nekem is tetszett! Izgalmas volt látni, hogy lassítottak, álltak meg, fordultak vissza emberek. Olyanok is, akik aztán 5 percenként nézték meg az órájukat, hogy végül a bőröndöt megragadva elsiessenek. Gyerekek furakodtak hátulról előre, ...és segítő kezek jóvoltából láthatták is a műsort. A kirakat előtt üldögélő, időnként az üvegből kortyintgató hajléktalan pár eleinte jóízűt beszélgetett, néha meglehetősen indulatosan reagáltak egymás szavaira vagy a témára, aztán a nő apránként elcsöndesült, és a zene ritmusára dúdolni kezdett, mozgott a szája... És volt pillanat, amikor a férfi a tenyerével törölgette a nő szemét, arcát... Vagy talán simogatta?! Külföldi fiatalember, szemüvegben, kérdezte a biztonságitól, milyen együttes ez, és mutogatva magyarázta, hogy picit tud csak magyarul, de szeretné sokáig hallgatni a zenét... meddig teheti. Fiatal pár, nem is egy, egymást átölelve állt, és valószínű, olyan élményükké vált, aminek a pillanatai nosztalgiával idéződnek fel... Akkor, ott nem volt gyűlölet, harag, rohanás... Hát innen nézvést ilyen volt.
(Galántai Erzsébet)
2010/10/08

Fotók a Dob-Ban Ritmusfesztiválról

Az augusztusi erdélyi turné csúcspontja volt a Dob-Ban fesztivál a csíkszeredai Mikó várban. A bővebb beszámolóig néhány fotó Gergely Szabolcs és Balázs Zoltán jóvoltából a Galériában.

2010/10/08

Zene az esőben

Nem várt valami szép idő minket Pécsett – alig pár nappal a kánikula után. Hideg volt, esett az eső. A koncert előtt már önteni lehetett a vizet a reflektorokból, a színpadon állt a víz, alig volt vízmentes hely. Mi mégis zenéltünk – saját felelősségre. Hála a technikus fiúk áldozatos, kitűnő munkájának (a keverés már konkrétan a vakrepülés kategóriába tartozott, ugyanis nem működtek a jelzőfények a pulton) és a közönségnek, akik a zene hallatán mégis elkezdtek szállingózni, és egyre többen lettek, a végeredmény egy nagyon jó hangulatú koncert lett, dacára a hol jobban, hol kevésbé potyogó esőnek.

2010/09/03

Ünnepi hétvége a Dunántúlon

Pécs 2010-ben Európa Kulturális Fővárosa, és most már kezd is hasonlítani rá. Nagy várakozással készültünk a koncertre, különösen hogy megtudtuk, a tűzijáték elmarad, így mi maradtunk az ünnepi műsor utáni fő attrakció. És izgatottak voltunk azért is, mert most szerettük volna végre kipróbálni a két hegedűs felállást (Tücsi, Bakai Marci). De a sors (és a kórokozók) ismét összeesküdtek ellenünk: most Marcit kellett fájó szívvel itthon hagynunk, s mi, akik útra keltünk, sem voltunk mind egészségesek.

A leérkezés a helyiek szerint kicsit túl hamar sikerült, a balszerencse-sorozat logisztikai nehézségekkel és a borzasztó hangosítással folytatódott (le a kalappal Tücsi előtt, aki helyenként teljesen süketen húzta, mivel az elektromos hegedűnek még saját hangja sem nagyon van...). Mindezek ellenére azért a végén egész jó kis koncert kerekedett. (A koncerten készült néhány remek fotó a Galériában található – Pötyike jóvoltából. Köszönjük!)

Pakolás, és a helyiekkel való kellemes beszélgetés után indulhattunk Keszthelyre, ami kicsit távolabbnak bizonyult, mint azt előzőleg gondoltuk. Éjjel fél három lehetett, mire megérkeztünk a szálláshelyre.

A szombat este viszont minden előzetes rosszért kárpótolt minket. Nagy színpad, lelkiismeretes hangosítás, lelkes közönség várt minket a keszthelyi mólónál, mi pedig az elmúlt időszak talán legfelszabadultabb koncertjét produkáltuk – mezítláb.

2010/08/23

Erdély, Dob-Ban Ritmusfesztivál és társai

Égigérő Fesztivál Logo dobban-plakat-kicsi

Hazaértünk Erdélyből, a szívünkből azonban egy darabka biztosan ott maradt a Hargitán, Tusnádfürdőn, Szovátán és Csíkszeredán. Mert Erdélyben csodálatos a táj, de a legcsodálatosabb, amit az emberekben láttunk: az egyenes, igaz emberség. Bővebb beszámoló később.

2010/08/12

89-ben

A First Light album sokak szerint slágergyanús felvétele az m1 televízióban.

2010/08/04

Nagyvázsony, Völgytornác 2010

Azt hiszem, nyugodtan mondhatjuk: jó Nagyvázsonyba menni. Tegnap este csodálatos koncertünk volt a Kinizsi vár melletti kis evangélikus templomban, amely zsúfolásig megtelt emberekkel. Voltak ismerős arcok (nem először jártunk itt, és reméljük, nem is utoljára), voltak, akikkel még sohasem találkoztunk, de minden bizonnyal emlékezni fogunk rájuk. (Például a kedves kis gyerekarcokra, akik lelkesen végigtáncikálták a koncertet, a kis Jázminra, aki mindenáron magára szerette volna borítani a mikrofonállványt, vagy azokra, akik velünk énekeltek, nomeg azokra, akik csak érdeklődve hallgattak minket.) A közönség régit és újat egyaránt hallhatott a műsorban, melyben újra velünk muzsikált Bakai Marci, a virtuóz hegedűs is.

Akinek fotója is van, szívesen látjuk, mert nekünk - sajnos - nincs. (info[kukac]lighthouse[pont]hu)

2010/08/04

Cívis Korzó Debrecenben

Rövid híradás a helyi tévében. Bővebb beszámoló tőlünk majd később.

Kultúra.hu - A vuvuzelára repülő madár - beszámoló a koncertről

2010/07/18

Megjártuk Helvéciát

Gyönyörű hetünk volt, kevés alvással, sok utazással, kedves emberekkel, utcazenéléssel és hasznos tapasztalatokkal. Bővebb beszámoló is lesz majd, meg képek, ha összeszedjük, de annyit biztosan tudunk: nagyon hálásak vagyunk Gizinek és Ottónak, hogy egy teljes hétig nemcsak elviseltek minket, de gondunkat is viselték, nameg Bakai Marcinak, aki beugró szólistaként kiváló zenész- és útitársunk volt.

térkép úticélokkal

Svájci turné:

 • július 3. Birmensdorf
 • július 4. Wetzikon
 • július 6. Dachsen (Schaffhausen)
 • július 8. Zürich, Buchegg Gemeinschaftszentrum

2010/07/12

Benne voltunk a dobozban!

diakép

Június 8-án odakint rekkenő hőség volt, és bent is, a rengeteg óriási reflektor miatt az M1 tévécsatorna óbudai stúdiójában, ahol a Nappali című délelőtti magazinműsor vendégei voltunk. Odaúton természetesen dugó volt, és a világítópróbával annyi idő telt el, hogy végül a sminkszékből rángattak ki minket, menni kell, idő van, kezdünk. Szerencsére utána már volt idő szépülni, és a sminkes lányok tényleg varázslók! :) Hogy az idő nagy úr, azt viszont aznap délelőtt újra és újra kénytelenek voltunk tapasztalni, a műsor végi riport és a Kakas bizony keményen meg lett kurtítva. Mindenesetre nagyon hálásak vagyunk a lehetőségért.

Aki kíváncsi rá, de lemaradt az élő adásról (kismamák és nyugdíjasok ugyebár előnyben), az megnézheti az MTV Videotárában (Hálaének: 1:18;'89-ben: 33:18; riport, Kakas: 55:55 percnél).

És ha már ilyen szépen kicsíptük magunkat, készült néhány kép is rólunk, amiket megtalálhatsz majd a Galériában.

2010/06/09

Utcazenéltünk

Május 30-án, vasárnap délután 17 órától 19 óráig átváltoztatjuk a szürke Teréz és Szent István körutat! Fergeteges utcazenélést és utcatáncolást, azaz egy hatalmas KARNEVÁLT csapunk!
zenekar az utcán

A fergeteges karneváli hangulathoz ugyan nem ártott volna a jó idő, de a közönség így is kitartott mellettünk. Hála nekik, végül tényleg jó kis koncert alakult belőle, megismételhetetlen jameléssel, vendégzenészekkel, izgalmas hangszerekkel.

Zenésztársunkul szegődött ugyanis Mikó Gyuri fantasztikus bambuszsíp-arzenáljával (nem csak játszik rajtuk, maga is készíti őket) és ütőhangszereivel, nomeg Pásztor Gyula a tilinkóival. És ott volt Wicker Ricsi is, aki mindezt megörökítette, úgyhogy majd a Galériába is kerül néhány kép erről a kellemes vasárnap délutánról.

2010/06/18

Lighthouse a Facebookon


Most már a Facebookon is megtalálhatsz bennünket, bejelölhetsz minket, rajongónk lehetsz és kaphatsz értesítést az újabb eseményekről. Már készül az új, korszerűbb weboldalunk, de addig is, amíg elkészül, ezt a lapot is rendszeresen fogjuk frissíteni, úgyhogy aki nem tag a Facebookon, az sem marad le semmiről.2010/06/01

Díjaztak minket!

pecs-logo

Bár az idő esős volt, és Európa Kulturális Fővárosából, Pécsből még feltúrt állapotában sem láthattunk túl sokat, a fél óra játékidő pedig éppen csak arra volt elég, hogy mire már belejövünk, abba kelljen hagyni, talán mégsem mentünk hiába...

Az idei Fringe Fesztivál három napján, mely most Budapest helyett Pécsett kapot helyet több mint 300 produkciót láthatott a közönség. A legszínvonalasabb produkciókat három kategóriában díjazták: Fringe-díj, Szakmai díj és Különdíj.

Immár hagyománnyá vált, hogy a zsűri a díjak elosztásakor külön kezeli a már ismert, illetve a most felfedezett együtteseket. Ennek megfelelően Fringe-díjat 2010-ben is azok az idén „felfedezett” együttesek kaptak, akik a korábbi Fesztiválokon Szakmai, illetve Fringe-díjban még nem részesültek. [...]
Szakmai díjat azok az együttesek kaptak, akiket a zsűri már korábban mint professzionális előadót vagy társulatot ismert.

Az egyik Szakmai díj a mienk. Köszönjük!

pecs-logo


Bővebben lásd:
budapestfringe.hu
Fidelio Online

2010/04/16

Hallgass minket a Muzsikus Rádióban!

Muzsikus Rádió logo

2010. március 24-én, 19 órától a Zuglói Muzsikus Rádió hallgatói 1 órás élő riportot hallgathatnak velünk. A nemrég alakult rádió, a minőségi magyar zenét szeretné segíteni azzal, hogy megmutatkozási lehetőséget ad a jazz, a világzene, a kortárs muzsika, a népzene és más műfajok hazai értékteremtőinek. Az adás – egyelőre sajnos – csak az Interneten fogható (http://muzsikusradio.hu), illetve akinek erre alkalmas készüléke van, hallgathatja akár mobiltelefonról is.

2010/03/15

Jobb későn, mint soha

Így van ez a koncertbeszámolókkal is. Íme egy kis visszatekintés néhány tavalyi, emlékezetes koncertre – ismét Gergő tollából.

2009. augusztus 15., Budapest, Gödör Klub

Gödör-lampion

Be kell ismerjem, erre a koncertre úgy készültünk, hogy „hát, a pesti közönség más”, „nincs elég pörgős dalunk”, „ide túl bensőséges a műsorunk” stb.
Erre:

 • Meglepetés #1: nem a lenti nagyteremben vagyunk, hanem fent.
 • Meglepetés #2: minden különösebb hirdetés nélkül úgy megtelik a fenti traktus, hogy egy gombostűt nem lehet leejteni.
 • Meglepetés #3: és tetszik nekik!! Tapsolnak, meg dobognak, meg füttyögnek, meg táncikálnak… Ki látott már ilyet!? Ez egy Lighthouse koncert!
 • Konklúzió #1: teljesen mindegy, mire készülünk, úgyis máshogy lesz.
 • Konklúzió #2: lehet, hogy érdemes lenne többet játszani helyben?

2009. november 6., Keszthely, Balaton Színház, koncert az „Angolul beszélők napja” keretében

A baljós előzmények (özönvízszerű esőzés, öltözőbe zárt zenekari tag) ellenére az egyik legjobb koncertünk volt. Az „Angolul beszélők napja” záróakkordjaként (:)) teltház fogadott minket.

A koncepció: felváltva játszunk angol és magyar nyelvű dalokat – Tücsi kiválóan beválik, mint idegen nyelvű konferanszié. A közönség az első néhány szám alatt csak melegít, visszafogott tetszésnyilvánításban van részünk. Ez az állapot egy lehengerlő fúvósszólóig tart – innentől lábdobogás, tapsvihar, füttyök idézik egy rockkoncert hangulatát. És ez kitart végig. A dicsfényben való tobzódás azonban máskorra marad: koncert után a „csajos kocsi” sajnos rögvest maga mögé kell, hogy gyűrje a nedves aszfaltot, mert Katának van még egy fellépése késő este. Keszthelyt elhagyva megállunk egy útszélen veszteglő autó mellett: a kocsit vaddisznótalálat érte, de a segítség már úton, így továbbhajtunk. Aztán: business as usual.

2010/03/16

Irány Nyugat!

térkép Nyugat-Európai úticélokkal

Bár már a magyar vidéket korántsem jártuk még be teljesen, idén meghódítani tervezzük Nyugatot is. Júliusi úticélunk a svájci Zürich és Bern (kellemes hely, ha itt nagyon meleg lenne :)), Szeptemberben pedig a "ködös Albion": London, Leeds és Edinburgh az irány.

2010/03/12

Gospel Café

Civilradio-logo

Február 18-án, mikor épphogy csak hazaestünk csíkszeredai utunk után, lehetőségünk volt élményeinkről a Gospel Café hallgatóinak beszámolni. Ha lemaradtál az adásról, itt meghallgathatod. » Riport

2010/03/12

Riport a Lánchíd Rádióban

Mint már korábban írtuk, 2010. január 14-én a Lánchíd Rádió Folk-A-Vezér című műsorában Bizse Ferenc vendégei voltunk. Aki lemaradt volna az élő adásról, az a közel egyórás műsor vágott változatát itt meghallgathatja: » Riport

2010/02/25

Átléptük az árnyékunkon

avagy beszámoló Csíkszeredai vendégszereplésünkről (Gergő tollából)

Havas fák az út szélén

Azt érzem, hogy most valahogy mintha átléptünk volna az árnyékunkon: ennek az útnak valami transzcendentális jelentését vélem felfedezni. [...] Most szabályosan meg kellett küzdenünk azért, hogy zenélhessünk: mint a mesében, erdőn-mezőn kellett vándorolnunk, (vagy ha úgy tetszik, zarándokolnunk), hogy odaadhassuk magunkat. Úgy hiszem, szombaton az történt, hogy közönség helyett egy közösségnek és egy közösséggel együtt muzsikáltunk, a zene számomra most töltötte be igazán az elsődleges szerepét, mint közös nyelv. Végig megvolt az az érzésem, hogy a közös múltról és a közös jelenről beszélgetünk mi hárman: a két zenekar és a hallgatóság. És ugyan eltérő dialektusban, különböző képekkel, eltérő eszközökkel, de ugyanazt mondjuk. A zenekarok a népdalok és a költészet nyelvén, az egység nyelvén, míg, akik velünk szemben ültek az ottlétükkel (a hatalmas hó és a kulturális túlkínálat dacára) és az aktivitásukkal (Jesus, Lover…, visszataps, vagy akár csak egy-két pillantás…).

Ezen kívül egyfajta hírvivői szerepet tulajdonítok magunknak: egyrészt vittünk egy kis Nyugat-, Északnyugat-Európát a keleti végekre, másrészt hazahoztuk, és többeknek újságoljuk azt a tapasztalást, hogy milyen odaadással, emberséggel, tartással találkoztunk a távoli Hargitában (nem is beszélve az epikus tájakról).

Lighthouse meghajlás koncert után


Több képet lehet nézni a koncertről:

Cikkek a koncertről:

2010/02/19

Világzenei est határok nélkül – Budapesten

koncertplakát

Január 15-én, pénteken – a BKV sztrájk ellenére is – megtelt a Fészek Klub nagyterme mindazokkal, akik kíváncsiak voltak ránk és csíkszeredai vendégeinkre, a Role etno-rock bandára. Pontosabban azokkal, akiknek sikerült odaérniük, mert mint kiderült, többeknek nem sikerült eljutniuk a Kertész utcai, nagymúltú klubig. Sajnáljuk, mert igazán remek hangulatú koncertről maradtak le.

Az esten először a Lighthouse játszott a 2008-as First Light albumon megjelent, és készülő új lemezünk dalaiból. A második részben megszólaló műsorban a Role Pille című, moldvai népdalokat feldolgozó összeállítását hallhattuk, és néhány szép darabot Ady-feldolgozásaikból. Ráadásként a Kájoni Miséből hangzott el egy rész.

Nagyon szép este volt, de leginkább annak örülünk, hogy a dolognak még nincs vége, mert februárban Erdélyben folytatódik együttműködésünk. Csodálatos embereket ismerhettünk meg, és reméljük, hogy a barátságunk a pályázat lejárta után is megmarad, amelynek talán a közönség is élvezheti majd az eredményét.

közös fotó

Több képet lehet nézni

2010/01/27

Folk-A-Vezér

foto

2010. január 14-én este a Lánchíd Rádió Music City – Folk-A-Vezér című műsorának vendégei voltunk. A közel egyórás élő beszélgetés után a First Light album teljes anyagát is hallhatták a hallgatók, méghozzá a visszajelzésekből úgy tűnik, érdeklődéssel és tetszéssel. Sajnos, a Lánchíd Rádiónak jelenleg nincsen on-line elérhető archívuma, de ígéretet kaptunk rá, hogy a műsor hangfelvételét megkapjuk, akkor majd itt meghallgathatják azok, akik esetleg lemaradtak róla.

2010/01/27

Bálaszínház

foto

A szalma jó hőszigetelő, és illatos, hangulatos építőanyag. Akár színházat is lehet belőle építeni. Mondjuk például Szegeden, a csodálatosan kivilágított Dóm téren, hangulatos karácsonyi vásárral és az ország legnagyobb adventi koszorújával körítve. Bár - állítólag - idén nem volt egyszerű előteremteni a szükséges mennyiségű szalmát, de szerintünk megérte. Hangulatos kis koncert kerekedett a bálák között, a bálákon ücsörgő közönség lelkesen csatlakozott a tapsoláshoz. Csak azt sajnáltuk, hogy az igazán tapsolós, pörgős dalok már lemaradtak, mert a hatalmas koszorú második gyertyájának pontosan öt órakor kellett meggyulladnia. De sebaj! Emlékbe magunkkal vittük az adventi hangulatot, meg némi szalmát a felszerelésünkre, ruhánkra ragadva...

2009/12/10

Csak pozitívan!

foto

Könyvtárklubos fellépésünkről készült fotókkal frissült a Galéria.

2009/12/09
PANKK HungaroConnections 2009/II

Igen, nyertünk. Mi is. Hogy mit?

Az immár nyolcadik alkalommal kiírt HungaroConnections program az Előadóművészi Jogvédő Iroda és a PANKKK közös kezdeményezése. A pályázat elsődleges célja, hogy a hazai és külföldi zenekarok közös koncertjeinek támogatásával elősegítse egymás zenei színterének megismerését. Ennek érdekében egy-egy zenekar az általa kiválasztott külföldi partnerzenekarral együtt 120 ezer Ft támogatási összegre pályázhat, és ennek fejében egy-egy közös koncertet játszanak itthon és a külföldi partnerzenekar hazájában.

Párunk, a csíkszeredai ROLE etno-rock banda nem új zenekar. Tekintélyes, huszonkét éves múlt áll mögöttük, komoly médiaszereplésekkel – dacára az őket körülvevő mostoha körülményeknek. Saját meghatározásuk alapján leginkább olyan alkotóműhelynek tartják magukat, „ahol az értékteremtés fontosabb mindenki számára bármilyen múlandó divathullámnál”. Tevékenységük céljának pedig elsősorban a saját kultúrájuknak, értékeiknek a mai kor embere számára érthetőbb nyelvezetre való átmentését tartják.

Mi pedig kíváncsian várjuk a fejleményeket!

2009/10/25

A csitári hegyek alatt – Őrségi vallomások

Új, a Lighthouse Music zenéje ihlette vizuális remix készült az Kelemen Gábor őrségi fotográfiáiból.

Nagyobb méretben megnézhető az Indavideón: http://www.indavideo.hu/video/Lighthouse_Music__A_csitari_hegyek_alatt

2009/10/20

Mozgalmas nyár

Szép volt, jó volt, hamar elmúlt. Rengeteg helyen jártunk (hogy pontosan hol, azt itt találod), tele vagyunk élményekkel, melyeket előbb-utóbb meg is osztunk az olvasókkal, ha a hirtelen munkakezdés utáni krónikus időhiány kicsit szűnik. Addig is lassan-lassan bővül a Galéria, hogy legalább a hangulatból valamit érzékeltessünk, bár egyelőre jobbára csak a saját képek állnak rendelkezésünkre (szerencsére nem mindenről – köszönjük, Ricsi!). Ezért továbbra is kérünk, ha van rólunk jól sikerült fotód, keress meg minket! (Kontakt infók itt.)

2009/09/09

Nagyrécsei falunap

foto

A Wikipédia szerint Nagyrécsének két hagyományos rendezvénye van évente: a falunap és a búcsú. Hát most az előbbinek voltunk meghívott vendégei. A rekkenő hőség ellenére nagyon lelkes közönségünk volt, utána finom ebédet is kaptunk, és megcsodálhattuk a helybelieknek a Wikipédia által – igen helytelenül – nem említett, szép népviseletét is (legközelebb majd nem felejtjük el lefotózni, de most csak ezt a három nőt sikerült).

2009/06/23

A Muzsikus világa

kontaktradio-logo

2009. május 27-én, este 19 órától egyórás élő riport riportalanyai voltunk a terézvárosi Kontakt Rádióban.
Az adásról készült felvétel hamarosan itt is meghallgatható lesz majd.

2009/06/03

Hálaének a YouTube-on

Kedvcsináló, hangulatfestő videóklip a CD egyik legszebb daláról. Nagyobb méretben megnézheted itt:
http://www.youtube.com/watch?v=4i4aZRpaY2o.

2009/05/07

Budapest Fringe+

fringe

Budapest Fringe Fesztivál,
2009. április 5., 17h, Millenáris, Fogadó Földszint Színpad

Hát, most sem sikerült teljes létszámban megjelennünk, viszont hosszú idő után végre újra élőben élvezhettük Grencsó István fantasztikus duduk- és szaxofonszólóit! A jelenlevők ezen kívül még azon ritka élményben is részesültek, hogy hallhatták Colemant, amint megcsillantja énekesi vénáját. Később majd talán videó is lesz...

Addig is néhány képet találhatsz a Galériában, és néhány kritikát a lemezről a Média címszó alatt.

2009/04/30

A slágerlistás lemez ;)

stand

First Light című lemezünk időnként felbukkan az Alexandra világzenei TOP 20 listáján (most éppen a 12.), méghozzá olyan megtisztelő társaságban, mint a Söndörgő és a csodálatos Ferus Mustafov közös koncertlemeze, vagy a Ghymes két korongja és még sorolhatnám. Azt ugyan nem tudjuk, hogy a lista mi alapján készül, de mindenesetre örülünk neki. Bővebben lásd itt.

A lemez most 2.469 Ft-os kedvezményes áron vásárolható meg webáruházukban.

2009/03/11

Lighthouse a Civil Rádióban

civilradio-logo

Február 22-én a Civil Rádió Gospel Vasárnap című műsorában volt vendég Gulyás Péter, együttesünk vezetője. A riport meghallhatható itt, vagy a Civil Rádió archívumában itt.

2009/02/26

Kulturális Börze

stand

Február 20-án a Fejér Megyei Művelődési Központ által szervezett kulturális börzén jártunk. A helyszínen lehetőségünk volt egy standon bemutatni valamit magunkból, illetve két rövid koncertet is adtunk. Az első, kávézóbeli amolyan elnőiesedett koncert lett, mert a fiúk (Péter kivételével) még nem értek oda. A közönség – a helyszínen uralkodó nagy zűrzavar ellenére – megszaporodott, ahogy játszani kezdtünk, és lelkes tapssal jutalmazta rövid bemutatkozásunkat. A második, nagyszínpadi koncert sajnos nem indult jól, a szerelési bakik (nem a mi hibánk volt!) a mi kedvünket sajnos kicsit elrontották, de a visszajelzések szerint a közönségnek tetszett a produkció.

2009/02/26

Folk Pince

solymar

Január 17-én a solymári Folk Pince vendégei voltunk, sajnos nem mindnyájan (Kata és Grencsó Pisti, sajnos, hiányoztak), de mivel hosszú ideje ez az első közös kép rólunk, álljon itt. (Ha rákattintasz a képre, nagyban is megnézheted.) Több képet is találhatsz a Galériában.

2009/01/22

Megjelent az új lemez!

cd-borito

Végre megjelent a várva várt új lemez, szerzői kiadásban, ízléses, matt kemény papírtokos kivitelben, benne 8 oldalas füzettel, szövegekkel, fotókkal.

A lemezen saját szerzemények, magyar és ír-kelta népzenei feldolgozások hallhatók sajátos világzenei stílusban, mely az ír-kelta, magyar és keleti népzenét a pop, a progresszív rock és a jazz stíluselemeivel ötvözi. A saját énekes és instrumentális szerzemények mellett olyan híres dallamok feldolgozásai csendülnek fel, mint a több mint ezer éves ír himnusz, a Be Thou My Vision, az angol Scarborough Fair, vagy a magyar népdalok közül a Szól a kakas és az A csitári hegyek alatt.

A jórészt akusztikus, változatos hangszerelésben hangszer-különlegességek is megszólalnak, mint például a 3000 éves örmény, nádfúvós pásztorsíp, a duduk (Grencsó István), az ír furulya (tin whistle), az udu, a cajonga és rengeteg más, egzotikus ütőhangszer.

A lemezt meg is lehet rendelni nálunk. Ára: 2500 Ft.

Küldj egy e-mailt: info[kukac]lighthouse[pont]hu

Megvásárolható még az Alexandra internetes áruházában és bolthálózatában, és a Good News könyvesboltban (Budapest, Dob utca 74.).

A lemezről még olvashatsz az "Album" menüpont alatt.

A lemez plakátja letölthető itt.

2008/12/18

Új fotók

Néhány új fotót is találhatsz a Galériában.

2008/12/15

Videófelvételek egy nyári koncertről

estiskola video-kep

2008. augusztus 2-án a mi is tiszteletünket tettük az Ősök Háza Fesztiválon, a taliándörögdi plébániakertben. A közönség nagyon lelkes volt, a rekkenő déli hőség ellenére is kitartott mellettünk – utólag is köszönjük nekik! A koncertről három dal is megnézhető/hallgatható az alábbi linken:

http://szakkor.estiskola.hu/2008/10/16/a-lighthouse-music-dorogdon/

2008/11/05

Guinness rekorderek voltunk (2007. június-július)

Nem sokkal később ugyanis megdöntötték a rekordot, de azért álljon itt bizonyítékként:

(A képek nagyításához kattints a képre!)


Itt láthattál minket:

2012

2012. 03. 02. Fészek Művészklub, Díszterem, Hajnali mezőkön – lemezbemutató koncert és összművészeti est

2011

2011. 11. 18. Fonó Budai Zeneház
S.O.S. CR FOLK és VILÁGZENE FESZTIVÁL, Jótékonysági koncert a Civil Rádió Megmentéséért.
2011. 11. 19. Rövid koncert a Baár Madas Gimnázium szalagavatóján
2011. 11. 05. Biatorbágy, Faluház, koncert az Ökumenikus Könyvnapon
2011. 09. 17. Adony, Közösségi Kulturális Központ és Könyvtár (vendég: Bakai Márton, hegedű)
2011. 08. 27. Szentendre, Dunaparti Művelődési Ház, IKON-ház, koncert a SZÉN (Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva) keretében (vendég: Bakai Márton, hegedű)
2011. 07. 31. Balatonakali, Halászléfőző verseny
2011. 07. 30. Nagyvázsony, Kinizsi Vár, Evangélikus templom
2011. 07. 30. Balatonudvari, Művelődési Ház
2011. 07 29. Taliándörögd, Evangélikus templom
2011.07. 28. Kapolcs, Evangélikus templom
2011. 07. 23. Kőrispatak (RO), Szalmakalap Fesztivál (Vendég: Bakai Márton, hegedű)
2011. 07 15. Gyenesdiási Bornapok
Vendég: Lantos Zoltán (hegedű)
2011. 07. 15. Doba, Erdődy kastély parkja,
Somló Hangja Fesztivál
Vendég: Lantos Zoltán (hegedű)
2011. 06. 20., Pusztina (RO), Magyar Ház, koncert és közös zenélés a helyiekkel
2011. 06. 19., Pusztina (RO), Magyar Ház, közös zenélés és koncert a helyiekkel
2011. 06. 16., Kőrispatak (RO), Szabadtéri színpad
2011. 05. 07., 14. Budaörs Fesztivál,
2011. 04. 25. Húsvéti templomi koncert, Sóstói Múzeumfalu, Vendég: Lantos Zoltán (hegedű)
2011. 04. 15. Szivárvány Kultúrpalota, Kaposvár. Vendég: Lantos Zoltán (hegedű)
2011. 04. 16. 12:35, Duna Televízió I., ETNOKLUB
Vendégszólista: Kedl László (szaxofon).
2011. 04. 02., 20h, Budapest, Hölgyválasz Táncstúdió,
Budapest Fringe 2011 Fesztivál, szólista: Grencsó István (szaxofon, duduk)

2010

2010. 12. 17. Budapest, Fészek Művészklub
Vendég: Lantos Zoltán (hegedű)
2010. 12. 16. Gyulai Várszínház, Karácsonyi koncert
Vendég: Lantos Zoltán (hegedű), Grencsó István (szaxofon, duduk)
2010. 12. 04. Budapest, Fonó: a NomádÉtel.hu pályázatának díjkiosztója
2010. 10. 01. Budapest, Nyugati téri aluljáró, koncert a Zene Világnapján, melynek nagykövetei voltunk.
2010. 09. 18. Budapest, Kelenföld Montázs Központ, földszinti klub kávézó, koncert a Szakrális Művészetek Hete keretében
2010. 09. 04. Balatonudvari, Strand: VI. Horgász- és Halászléfőző Verseny
2010. 08. 28. Pécs, Jókai tér, "Két fűszállal a kezemben", a pécsi Művészetek és Irodalom Háza évadnyitó délutánja
2010. 08. 21. Keszthely, Szent István napja - az új kenyér ünnepe, Móló, Nagyszínpad
2010. 08. 20. Pécs, Pécs, Mediterrán Hangulatok Fesztiválja, Széchenyi tér

Erdélyi turné:

 • augusztus 6. (péntek), 20h, Égigérő Fesztivál, Szováta, Szent József Gyermekotthon udvarkertje
 • augusztus 7. (szombat), 15h, Tusnádfürdő, a Szent Ferenc Alapítvány háza
 • augusztus 8. (vasárnap), kb.19:30, Csíkszereda, Mikó vár, Dob-Ban Ritmusfesztivál

2010. 08. 31. Nagyvázsony, Völgytornác Fesztivál, Evangélikus templom a Kinizsi várnál
2010. 07. 10. Debrecen, Kossuth tér, szabadtéri koncert a Debreceni Cívis Korzó c. rendezvénysorozat keretében
2010. 07. 08. Zürich, Svájc, a zürichi Magyar Ház évadzáró koncertje
2010. 07. 06. Dachsen, Svájc
2010. 07. 04. Wetzikon, Svájc
2010. 07. 03. Birmensdorf, Svájc, Multikulturális Fesztivál
2010. 06. 08. M1 Televízió, Nappali c. műsorában három dal és egy rövid riport hangzott el.
2010. 05. 30. Budapest, Teréz körút (a Játékszín előtt), A zene körútja utcazene és utcatánc fesztivál
2010. 04. 11. Pécs, Művészetek és Irodalom Háza, Galéria, 18h, Fringe Fesztivál
2010. 02. 13. Csíkszereda, Szakszervezetek Művelődési Háza, Világzenei est - határok nélkül. Házigazda: a Role együttes
2010. 01. 15. Budapest, Fészek Művészklub (VII. ker., Kertész u. 36.), Világzenei Est - Határok nélkül.
Vendég: a csíkszeredai Role együttes.

2009

2009. 12. 22. Budapest, Vigyázó Sándor Művelődési Ház 2009. 12. 06. Szeged, Dóm Téri Advent, Bálaszínház
2009. 12. 03. Eger, HÍD Keresztény Kulturális Központ,
2009. 11. 26. Budapest, ELTE Könyvtárklub
2009. 11. 10. Budapest, Vigyázó Sándor Művelődési Ház, kamarakoncert Gábor Béla festőművész kiállításának megnyitóján
2009. 11. 06. Keszthely, Balaton Színház, koncert az "Angolul beszélők napja" keretében
2009. 09. 30. Budapest, Millenáris, Makadám Klub
2009. 09. 05. Balatonudvari strand, szabadtéri színpad, VI. Horgász és halászléfőző verseny
2009. 08. 15. Budapest, Gödör Klub
2009. 08. 08. Dörögdi Fesztivál, Taliándörögd, Klastrom Színpad
2009. 08. 08. Nagyvázsony, Evangélikus templom
2009. 08. 07. Dörögdi Fesztivál, Taliándörögd, Ősök Háza, Nagyszínpad
2009. 08. 01. Balatonudvari, fövenyesi kápolna
2009. 07. 31. Völgytornác 2009, Nagyvázsony, Várszínpad (a Dumaszínház előadása után)
2009. 07. 26. Nagyrécse, Bacónakhegyi kápolna
2009. 07. 25. Völgytalálka 2009, Vigántpetend - Ördögszekértábor
2009. 07. 15. Somló Hangja Fesztivál, Doba, FolkEurópa Világzenei Színpad
2009. 07. 11. Oroszlány, Zenés Nyári Esték a Fő téren
2009. 06. 14. Nagyrécse, falunap
2009. 05. 30. Pótkulcs
2009. 05. 21. ELTE TreffOrt Kert
2009. 04. 05. Millenáris Fogadó Földszint Színpad, Budapest Fringe+ Fesztivál
2009. 02. 20. Székesfehérvár, Fejér Megyei Művelődési Központ, Kulturális börze
2009. 01. 17. Solymár, Apáczai Csere János Művelődési Ház, Folk Pince

2008

2008. 11. 22. Székesfehérvár, Ciszterci Szent István Gimnázium díszterme – Jótékonysági koncert a Bástya Gyermekszolgálat és Ifjúsági Egyesület javára
2008. 09. 06. Balatonudvari, a strand szabadtéri színpada
2008. 08. 03. Nagyvázsony, Művészeti fesztivál
2008. 08. 02. Balatonudvari, Fövenyesi kápolna
2008. 08. 02. Taliándörögd, Ősök Háza Fesztivál
2008. 08. 01. Vigántpetend, Katolikus templom
2008. 07. 31. Kapolcs, Evangélikus templom
2008. 07. 27. Nagyrécse, Nagybacónakhegy
2008. 07. 26. Balatonudvari, Fövenyesi kápolna
2008. 07. 05. Budapest, Nyár a Lánchídon, Világzenei hétvége, Lánchíd, Budai hídfő – 1 órás szabadtéri koncert
2008. 06. 20. Soul & Gospel Fesztivál, Budapest, Nyugati tér 2008. 06. 02. Budapest, Hotel Ibis – Kelemen Miklós fotóművész, István a király fotókiállításának megnyitóján játszik az együttes a rockoperából Lighthouse-osan...
2008. 03. 29. Budapest, Millenáris Park, Frufru színpad, Fringe Fesztivál, szabadtéri nagykoncert a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében.
2008. 02. 25. Budapest, LHM kamarakoncert, Baár-Madas Gimnázium
2008. 03. 16. Dömsöd, LHM Virágvasárnapi kamarakoncert
2008. 02. 02. Budapest, I. ker. Márvány u., Márvány Menyasszony étterem

2007

2007. 12. 08. Budapest, XVII., Csigaház, a Rákoscsabai Köz. Ház.
2007. 11. 24. Budapest, XVII., Csigaház, a Rákoscsabai Köz. Ház.
2007. 09. 19. WestEnd Soul & Gospel Fesztivál 2007
2007. 09. 16. Budapest, Vörösmarty tér – Városmisszió Fesztivál
2007. 09. 18. Budapest, V. ker., Városház tér – Városmisszió Fesztivál
2007. 09. 15. Budapest, Csillebérci Nemzetközi Gyermek Tábor
2007. 09. 09. Solymár (Solymári Búcsú) a Művelődési ház szabadtéri színpadán
2007. 08. 01. Művészetek Völgye, Nagyvázsony, Evangelikus templom
2007. 07. 30. Művészetek Völgye, Kapolcs, Evangélikus templom
2007. 07. 31. Művészetek Völgye, Taliándörögd, Szabadtéri Színpad
2007. 06. 24. Balatonfüred, Gitárfesztivál, szabadtéri színpad
2007. 06. 10. Dunavarsány, községi ünnep, szabadtéri színpad
2007. 06. 09. Budapest, Rákoscsabai juniális, szabadtéri színpad
2007. 06. 02. Lighthouse Világzenei Klub. Idényzáró Csigafesztivál kiállítással és vendégzenészekkel
2007. 05. 28. Taliándörögd, pünkösdi ünnepi koncert az evangélikus templomban.
2007. 05. 19. Budapest, "Fogadj el!" jótékonysági koncert a mozgássérültek elfogadásáért
2007. 05. 13. Budapest, VIII, Orczy kert. "KINCSEM" művelődési házak majálisa, Tószínpad, a Civil rádió szervezésében
2007. 05. 12. Dunaharaszti, Művelődési ház, "A kincs" mesekoncert Karsai Gizellával.
2007. 05. 06. Apaj, Református templom, kamarakoncert, énekel Brátán Vera
2007. 05. 01. Dunavarsány, virágvasárnapi ünnepség a református templomban – koncert
2007. 04. 28. Lighthouse Music világzenei klub. Vendégünk: D. Kiss Ildikó, az Édain együttes énekese
2007. 04. 21. Budapest, XVII. Diadal úti Ált. Iskola aula, énekel Brátán Vera.
2007. 04. 06. Budapest, VIII. ker. Golgota u. 3., vendégszereplés
2007. 04. 05. Budapest, VIII. Golgota u. 3., "A kincs" mesekoncert
2007. 03. 31. Budapest, Millenáris, Teátrum színpad 2. 13:40, Fringe Fesztivál
2007. 03. 31. Lighthouse Music világzenei klub. Vendégünk: Patricio Baeza chilei salsaénekes és gitárművész és Ursu Gábor latin gitárduója
2007. 02. 24. Lighthouse Music világzenei klub. Vendégművészünk: Ashly az USA-ból
2007. 01. 27. Lighthouse Music világzenei klub. Vendégművészünk: Grencsó István és gitárja

2006

2006.12. 21. "A kincs" – mesekoncert (Bp. II. ker. Marczibányi tér 34.)
2006.12.20. "A kincs" – mesekoncert (Gödön a Top házban)
2006.12.18. Jótékonysági koncert a Budakeszi Rehabilitációs Központban
2006.12.15. Lighthouse Music világzenei klub "A kincs" – mesekoncert a Rákoscsabai Közösségi Házban
2006.12.14. "A kincs" – mesekoncert, Budapesten a XIV. Mexikói út 60.
2006.12.09. "A kincs" – mesekoncert, Budapesten a II. Rómer Flóris u. 1-3. Műv. házban
2006.11.17. Lighthouse Music Világzenei Klub a Rákoscsabai Közösségi Házban
2006.10.13. Szabadtéri koncert a Kaleidoszkóp Fesztiválon, a MyMusic rendezésében
2006.10.13. Indult a Lighthouse Music világzenei klub a Rákoscsabai Közösségi Házban
2006.10.06. Mesekoncert Egerben, a Művészetek Házában, a Nonverbális Fesztivál megnyitóján
2006.10.01. Koncert Makádon a nagy református templomban
2006.09.02. Koncert a Balatonudvari strand szabatéri színpadán
2006.07.19. Baján megnyitó koncert a SOZO fesztiválon
2006.07.01. Omszki-tó, koncert a MyMusic fesztiválon
2006.06.24. Balatonudvari évadnyitó ünnepség, koncert a strand szabadtéri szinpadán
2006.06.23. Tiszakürt szabadtéri koncert
2006.06.16. Koncert Budapest. VI. a Rézkígyó pinceklubban.
2006.06.02. Budapest XV. kiállítás megnyitó és könyvbemutató unplugged-kamara koncert
2006.05.13. Másfél órás zenés riport a Golgota Rádióban
2006.05.10. Koncert az Általános Vállalkozásfejlesztési Főiskolán, Bp. XI. ker., Villányi út
2006.05.09. 1,5 órás zenés riport a Golgota Rádióban
2006.05.06. A Juventus Rádióban 30 perces élő riport
2006.04.30. Apaj, szabadtéri koncert
2006.04.04. Az MTV1 Napi Mozaik műsorában 3 Lighthouse-dal élő riporttal
2006.04.02. Koncert az Örkény Színházban, a Tavaszi Fesztiválon, a Budapest Fringe keretében
2006.03.25. LEMEZBEMUTATÓ KONCERT a Golgota Közösségi Házban, Vendégünk: Schmidt Vera
2006.03.22. Stúdióbeszélgetés a Lighthouse együttessel a Másik Rádióban
2006.03.02. Stúdióbeszélgetés a Lighthouse együttessel a Civil Rádióban
2006.02.03. LEMEZBEMUTATÓ KONCERT a Budapest XVII. Rákoscsabai Közösségi Házban

2005

2005.08.26. Erdőkertesi Fesztvál, Szabadtéri színpad
2005.08.01. Kapolcs, Művészetek Völgye Fesztivál
2005.07.16. Veszprém, Utcazene Fesztivál, Vár Áruház színpad
2005.07.15. Veszprém, Vár Áruház
2005.07.14. Veszprém, Incognito színpad
2005.07.13. Veszprém, Reider Optika színpad
2005.07.12. Veszprém, Rádió Jam színpad
2005.06.03. Budapest, Margitszigeti Szabadtéri Színpad
2005.05.07. Budapest, VIII. Golgota Közösségi Ház
2005.04.22. Budapest, XV. Csokonai Műv. Ház közös koncert a Makám együtessel
2005.04.16. Ausztria, Bécs, Schönbrunni vásár szabadtéri színpad
2005.04.01. Budapest, VII. Gospel Pince
2005.02.25. Budapest, VI. Rézkígyó klub
2005.02.01. Budapest, XVII. Dózsa Műv. Ház. Koncert Gábor Béla kiállításának megnyitóján

2004

2004.12.31. Budapest, VI. Rézkígyó klub
2004.12.30. Budapest, XIII. Csilla szalon
2004.12.25. Budapest, VII. Gospel pince
2004.12.22. Hatvan, Szt. Erzsébet Otthon
2004.08.17. Őriszentpéter Hétrét Fesztivál
2004.08.10. Pilisszántói kastély, jótékonysági koncert
2004.07.12. Verőce, jótékonysági koncert
2004.06.15. Budapest Pataki István Művelődési Központ – első koncert


Utolsó frissítés: 2012. 03. 09. | techinfo